Close
Inapoi la postari

Ce avantaje are irigarea prin banda picurare?

Ce avantaje are irigarea prin banda picurare?

Sistemul de irigare pri banda picurare reprezinta cea mai utila metoda pentru a uda culturile de legume. Aceasta tehnica este cunoscuta si sub denumirea de irigare localizata si este o metoda de udare pe portiuni mici a solului.

In momentul in care este pusa in aplicare aceasta metoda, apa este aplicata in apropierea plantei. Irigarea prin aceasta metoda este realizata in asa fel incat udarea sa se concentreze in zona radacinii.

Cum functioneaza sistemul de irigare cu banda picurare?

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca apa circula sub presiune printr-un sistem de tevi care sunt amplasate la suprafata solului. Uneori, aceste tevi pot fi ingropate si in pamant. In ceea ce priveste banda de picurare, aceasta are rolul de a elibera cantitatea de apa necesara intr-un mod controlat, prin intermediul orificiilor speciale de care dispune.

In momentul in care se opteaza pentru acest sistem de irigare este nevoie si de instalarea unei pompe de apa. Pompa de apa are rolul de a asigura presiunea necesara pentru ca apa sa fie pompata pe toata lungimea instalatiei.

Avantajele sistemului de irigare prin banda de picurare

In momentul in care vine vorba despre irigarea prin banda de picurare, exista o multime de avantaje pe care le putem preciza. Unul dintre aceste avantaje este reprezentat de faptul ca apa este dozata in cantiatea necesara pentru fiecare planta. Nu vor mai exista astfel pierderi ale apei.

Fiecare planta poate sa primeasca apa necesara, obtinandu-se totodata o economie de pana la 20 – 40% de apa datorita uniformitatii si datorita randamentului sporit al tenicii.

Un alt avantaj major al acestui sistem de irigare consta in alimentarea cu apa doar a randurilor cu plante. Spatiul gol dintre randurile pe care se afla plantele ramane uscat. In acest fel se va obtine o economie de apa. Tot datorita faptului ca acest spatiu ramane uscat, nu este favorizata cresterea buruienilor.

Aceasta tehnica de irigare nu necesita forta de munca calificata. In acest fel, agricultorii mai fac o economie semnificativa de bani.

Exista asadar suficient de multe avantaje care vin la pachet cu irigarea prin banda picurare. In aceste conditii este cat se poate de firesc ca acest sistem de irigare sa fie preferat in locul altor tehnici.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul